A început cea mai importantă competiție de Beach Volley din România

În perioada 21-24 septembrie în Satu Mare se desfășoară cea mai importantă competiție de volei pe plajă, organizată vreodată în România. În centrul nou al orașului, pe platoul dintre Palatul Administrativ și Casa de Cultură a Sindicatelor, pe un teren de nisip amenajat special pentru aceasta competiție, se desfășoara sub egida Confederației Europene de Volei (CEV) etapa de CEV Beach Volleyball Satellite, destinată echipelor feminine.

Evenimentul este organizat de CS ADEP Satu Mare, parteneri fiind: Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliului Local al municipiului Satu Mare în colaborare cu Federația Română de Volei.

La acest turneu au dorit să participe 56 de echipe din 28 de țări europene, iar conform clasamentului european, au fost admise pentru competiție cele mai bune 24 de echipe.

Dintre acestea, șapte echipe, cu cel mai mare punctaj sunt calificate direct pe tabloul principal (Main Draw). Acestora i se alătură echipa din Ungaria, compusă din Lakatos Enikő și Lutter Eszter aceasta a primit wild card din partea CEV, pentru calificarea directă pe tabloul principal.

Alte 16 echipe au intrat în competiție încă de azi (21 septembrie) după-amiază, pentru a se confrunta în calificări.

Printre favoritele principale al acestui turneu se numără jucătoare cu experiență vastă în acest sport: Karla Borger și Margareta Kozuch din Germania (favoritele numărul 1 la competiția din Satu Mare), Valentyna Davidova și Ievgeniia Shchypkova din Ucraina, sau Svetlana Kholomina și Olga Motrich din Rusia.

România are și ea o echipă în competiție, care poate spera chiar și la o medalie: sătmărencele Adriana Matei si Vaida Beata deja sunt sportive consacrate în voleiul pe plajă, având în palmares o medalie de aur de la un turneu asemănător cu cel din Satu Mare.

Elevele antrenorului Adrian Pricop – după argintul obținut la CEV Beach Volleyball Satellite Ljubljana, Slovenia – au câștigat în urmă cu o lună etapa de CEV Beach Volleyball Satellite din Larnaca, Cipru. A fost prima dată în istoria acestui sport, când o echipă din România a câștigat o competiție de asemenea anvergură, destinată seniorilor.

Anul acesta sătmărencele Matei și Vaida au cucerit și medalia de argint la Campionatele Europene U22.

Deci, publicul sătmărean – și nu numai – este așteptat pe arena amenajată în centrul Sătmarului, să le susțină pe fetele noastre.

Supervizorul CEV al acestei competiții din Satu Mare este Anton Fichtinger din Austria, delegatul arbitrilor este Mireia Carreno Goma din Spania, iar directorul turneului este Adrian Pricop, cel din urmă fiind și promoterul 2017 CEV Beach Volleyball Women Satellite Satu Mare. Arbitrii locali sunt numiți: Georgiana Grădinaru, Adrian Bardasan, Mirela Mateizer și Andreea Bucheanu.

Premiile totale sunt de 4000 de euro, echipa câștigătoare fiind premiata cu 880 de euro.

Programul competiției:

Joi, 21 septembrie, ora 14.00: meciurile de calificare și seara tragerea la sorți pentru tabloul principal;

Vineri, 22 septembrie și sâmbătă, 23 septembrie începând cu ora 10.00, meciurile tabloului principal;

Duminică, 24 septembrie: semifinale, finale.

Rezultatele pot fi urmărite în timp real pe pagina oficială al Confederației Europene de Volei, cev.lu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.