ONG-uri și instituții din Satu Mare, în căutare de voluntari în licee

Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare a găzduit luni, 18 septembrie, o întâlnire între elevi din clasele a IX-a și a X-a cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog, Asociației „Stea” și Serviciului Public de Asistență Socială – Centrul Multifuncțional ALTER EGO din Satu Mare.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de informare a liceenilor cu privire la ofertele de voluntariat existente în municipiul Satu Mare, la organizațiile non-guvernamentale și la instituțiile locale de și pentru tineret, urmărindu-se încurajarea tinerilor de a se implica în activități de voluntariat.

Campania de promovare a voluntariatului în licee a început astăzi și se deruleaza până la sfîrșitul acestei luni, reprezentanții ONG-urilor urmând să viziteze și să discute cu elevi din 10 licee și colegii sătmărene.

Evenimentul face parte din proiectul „Voluntariat – resursă pentru comunitate”, finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și inițiat de către Asociația „Stea” în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Satu Mare.

Dintre organizațiile și instituțiile care s-au alăturat până în prezent acțiunilor din proiect amintim: Asociația „Salamandra”, Asociația „Gutenberg”, Asociația „HEIMA”, Organizația „Caritas” a Diecezei Satu Mare, Asociația „Act 4 U”, Asociația „Sam Studia”, Asociația „Satul de Lut”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Fundația „FARA”, Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare, Noe Partium, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Direcția Generală pentru Protecția Copilului Satu Mare,Progress Art, Fundația „Hans Lindner”.

„Informăm elevii și încercăm să le stimulăm interesul pentru voluntariat, astfel încât aceștia să-și dorească să încerce măcar o dată sentimentul de a oferi ajutor acolo unde este nevoie, fără a aștepta nimic în schimb. Oferta de voluntariat la nivel de municipiu este mare, așadar elevii de clasele a IX-a și a X-a care încă nu au avut oportunitatea de a deveni voluntari, au de unde să aleagă. Bineînțeles, nu excludem nici elevii din clasele mai mari, însă aceștia sunt ocupați în general cu pregătirile pentru bacalaureat, meditații etc”, a declarat Diana Joldoș Bretan, reprezentantul Asociației „Stea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.