Cu caiacele pe Someș, sâmbătă, la Satu Mare

În vederea marcării „Săptămânii Mobilității Europene” având ca deviză pentru acest an: „O mobilitate nepoluantă partajată și inteligentă”, Agenția pentru Protecția Mediului organizează sâmbătă, 23 septembrie ample acțiuni mobilizatoare care se adresează comunității sătmărene.

În cadrul evenimentului sătmărenii vor avea posibilitatea de a se deplasa cu bicicletele atât pe pista de pe malul stâng al râului Someș, cât și cu caiacele pe Someș până dincolo de graniță cu oprire în Csenger pentru a participa la „Festivalul Merelor” organizat în localitatea maghiară.

Echipele de bicicliști vor porni din municipiul Satu Mare unde vor vizita următoarele obiective: „Casa Verde” din Grădina Romei, „Turnul Pompierilor” și „Casa Meșteșugarilor”. Startul deplasării cu caiacele se va da la ora 11.00 la cap Pod Decebal (mal stâng), iar pentru marșul ciclist la ora 13.00 tot la cap Pod Decebal.

Scopul acțiuni este atât promovarea transportului alternativ, cât și întărirea relaților de cooperare între comunitățile din județele de graniță Satu Mare și Szabolcs-Szátmar-Bereg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.