Aproape 900 cazuri de rujeolă, diagnosticate în județ

893 de cazuri de rujeolă au fost diagnosticate în județ, potrivit datelor statistice prezentate astăzi, 18 septembrie de către conducerea DSP în cadrul ședinței Grupului de lucru Mixt.

În conformitate cu datele statistice raportate de către medicii de familie, au fost declarate un număr de 893 de cazuri de rujeolă, majoritatea apărute în comunităţile de romi din localităţile: Socond, Stâna, Medieşu Aurit, Terebeşti, Tăşnad (comunele Sărăuad, Săuca, Santău) şi Răteşti unde a existat şi un caz de deces din cauza rujeolei.

În urma campaniei de vaccinare antirujeolă desfăşurată în luna august, Direcţia de Sănătate Publică a organizat trei centre de vaccinare antirujeolă în localităţile Socond, Odoreu şi Medieşu Aurit şi au fost imunizaţi 138 de copii: Socond – 84; Odoreu – 24 și Medieşu Aurit – 30.

Motivele pentru care copii nu se prezintă la imunizări în majoritatea cazurilor se datoreză atitudinii rezervate, limitelor de comunicare cu membrii acestei comunităţi, refuzului din partea familiei privind vaccinarările şi neînscrierea pe listele medicilor de familie.

Campania de vaccinare anti-rujeolă se desfăşoară şi în prezent în vederea recuperării restanţierilor din comunele: Beltiug, Medieşu Aurit, Odoreu, Pomi, Socond, Tăşnad și Turţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.