Un sătmărean la un important concurs de folclor. Este singurul din județ

Emanuel Silaghi reprezintă județul Satu Mare la Concursul Național de Folclor „Strugurele de aur”, ce se desfășoară începând de astăzi, 14 septembrie la Alba Iulia. Emanuel va evolua vineri, 15 septembrie, de la ora 19.00.

Competiția va fi transmisă în direct de postul de televiziune TVR 3.

Gazdele evenimentului sunt Roxana Bădescu și Cezar Firu iar acompaniamentul tinerilor artiști este asigurat de Orchestra Ansamblului „Jidvei România”, dirijor Stelian Stoica.
Joi și vineri, publicul va putea urmări în direct de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia concursul celor mai talentați tineri interpreți din toate zonele folclorice ale țării care aduc de acasă atât cântecele lor populare transmise din generație în generație, adevărate bijuterii folclorice, cât și costume tradiționale din patrimoniul cultural românesc. Sâmbătă, 16 septembrie, se va desfășura Gala laureaților.

„Începe Festivalul concurs național de folclor „Strugurele de aur”. EMANUEL SILAGHI este reprezentantul județului Satu Mare la secțiunea soliști instrumentiști. Să-i ținem pumnii și să-i urăm succes toți iubitorii de cântec codrenesc. E conștiincios și foarte responsabil se pregătește cu multă seriozitate”, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Cununița Năzdrăvană Cununița”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.