Țeapă de 11.000 de euro la o casă de amanet. Hoții au fost prinși

Doi indivizi în vârstă de 34 respectiv 35 de ani, ambii cetățeni moldoveni, au pus pe jar polițiștii din Suceava și Satu Mare. Cei doi au dat o țeapă de 11.000 de euro la o casă de amanet după care au dispărut. Aceștia au fost prinși în drum spre Satu Mare.

O înşelăciune pusă la cale de doi indivizi la o casă de amanet din oraşul Siret a necesitat câteva zile de investigaţii, autorii fiind identificaţi şi prinşi de poliţişti după ce au încercat să dea şi alte lovituri și la alte case de amanet.

Incidentul le-a fost semnalat oamenilor legii din oraşul Siret în urmă cu o săptămână, în data de 6 septembrie, în jurul orei 14.00, de administratorul unei case de amanet din localitate.

Acesta le-a povestit poliţiştilor că a fost victima unei înşelăciuni de circa 11.000 de euro, comisă de doi indivizi în sediul societăţii.

Din investigații reiese că în casa de amanet au intrat doi indivizi, cu intenţia de a amaneta două lanţuri din aur. Administratorul a verificat cele două lanţuri din metal oferite de cei doi şi a constatat că acestea sunt din aur şi au greutatea totală de aproximativ 480 de grame. După negocierea sumei de amanetare a bunurilor, administratorul casei de amanet a plătit suma de 11.400 euro, însă nu a întocmit nici un document în urma tranzacţiei.

După plecarea celor doi, administratorul casei de amanet a constatat că lanţurile pe care le-a primit nu sunt din aur.

Un alt incident cu acelaşi mod de operare a avut loc la o casă de amanet din Gura Humorului, dar doi indivizi nu s-au putut înţelege şi nu au finalizat tranzacţia. A urmat apoi o altă tentativă de înşelăciune, la o casă de amanet din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Astfel, poliţiştii au identificat, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, maşina cu care circulau cei doi indivizi.

Mașina în cauză a fost dată în consemn şi urmărită, fiind oprită de două echipaje mixte de poliţişti în drum spre municipiul Satu Mare. În urma măsurilor luate de către poliţiștii din judeţele Suceava şi Satu Mare, aceştia au fost reţinuţi şi aduşi sub escortă la sediul IPJ Suceava, pentru audieri.

În urma probelor adunate de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi cu ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava.

Cu toate acestea, cei doi indivizi au fost puşi în libertate, după ce administratorul casei de amanet şi-a retras plângerea.

Sursa foto: www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.