Proiect inedit: Trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi luminate. Vezi unde

Trecerile de pietoni nesemaforizate din municipiul Cluj-Napoca vor fi luminate, au decis consilierii municipali în ședința din data de 5 septembrie.

În prima etapă se va realiza un studiu de fezabilitate care să stabilească clar cum se va face luminarea trecerilor de pietoni, iar apoi se va organiza licitaţia.

„Statisticile arată că, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni prezintă un risc crescut de accidente rutiere atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Adesea, conducătorul auto nu cunoaşte traseul pentru a identifica cu uşurinţă zona în care intră în contact cu pietonii. Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru şofer atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.

Au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni şi concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopţii îmbunătăţeşte în mod cert vizibilitatea şi siguranţa participanţilor la trafic. Reduderea numărului de accidente se datorează în principal apariţiei iluminatului deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată”, se precizează în caietul de sarcini publicat de Primăria Cluj-Napoca.

Un Comentariu la "Proiect inedit: Trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi luminate. Vezi unde"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.