Proiecte de peste 26 de milioane de euro aprobate pentru municipiul Satu Mare

Primăria Satu Mare a primit luni o veste excelentă: ADR Nord-Vest a considerat „conforme și admisibile” Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Practic, ADR Nord-Vest a aprobat astfel proiecte în valoare de 26,8 milioane de euro ale Primăriei Satu Mare ce vor fi implementate în perioada 2018-2020.

„Dezvoltarea municipiului Satu Mare din fonduri europene este o prioritate pentru Primărie. Din fericire, terenul pierdut a fost recuperat. Am aprobat Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă în Consiliul Local în 17 august. După mai puțin de o lună, cele două documente au fost declarate conforme și admisibile, ceea ce ne deschide drumul pentru accesarea a 26,8 milioane de euro pentru proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi.

Dintre proiectele aprobate amintim: transformarea Lacului Cubic în zonă de petrecere a timpului liber, construirea unui pasaj pietonal și pentru bicicliști la Burdea, construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș, construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul, achiziționarea de autobuze electrice – hibrid, refacerea zonei din jurul Turnului Pompierilor, reabilitarea clădirii Filarmonicii, reabilitarea Grădinii Romei, construirea unor parcări supraetajate pe străzile Kogălniceanu și Decebal, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.