20 de șoferi au rămas fără permise de conducere

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri sătmăreni au organizat pe raza județului acţiuni pentru depistarea şoferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice cu viteză excesivă, care nu respectă regulile referitoare la prioritatea de trecere sau se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cele trei zile au fost constatate trei infracţiuni, au fost aplicate 223 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 52.000 de lei şi au fost reţinute 20 permise de conducere.

Din cele 20 de permise de conducere reținute, șase sunt pentru depășirea cu 50 km/h, șase pentru neacordare prioritate pietoni, patru depășire neregulamentară, două neacordare prioritate vehicul și două pentru alte abateri.

Astfel, în cursul zilei de 8 septembrie, a fost identificat pe DN 19 în comuna Doba, un conducător auto de 49 de ani din municipiul Satu Mare, care în urma testării cu aparatul alcooltest s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul indicând o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, în acest sens întocmindu-se dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.