Vlad Darie, sătmăreanul as la poker ! Este cel mai bun jucător de poker din România !

Îl cheamă Vlad Darie și cunoaște cărțile de joc mai bine ca oricine. Are doar 26 de ani și deja joacă la masa jucătorilor profesioniști de poker. Face parte din liga profesionistă, iar câștigurile sale ar depăși câteva sute de mii de dolari pe turneu. Cum a început totul?

Tânărul cunoscut în mediul online sub nickname-ul „dariepoker” are un hobby mai puțin obișnuit decât majoritatea tinerilor de vârsta lui. Ce-i drept, nu mai este hobby de multă vreme, întrucât Vlad are venituri de zeci de mii de dolari, este deja un nume cunoscut în domeniu și participă la turnee din lumea întreagă.

Vlad este originar din Satu Mare, a început timid cu câteva turnee și încet-încet a ajuns să participe la competiții majore. Având nickname-ul “dariepoker” pe PokerStars, Vlad și-a croit drumul spre succes cu multă determinare și concentrare. În 2013, a primit recunoașterea pentru toată munca depusă. A câștigat marele pot al Main Event-ului PokerFest de la Mamaia, în valoare de 36.000 de euro. A participat la multe turnee mari online și a prins două mese finale la PokerStars Spring Championship of Online Poker. A primit premiul pentru Cel mai bun jucător de poker din România, premiu acordat de revista Casino Life & Business Magazine. Vlad a mărturisit într-un interviu pentru revistă că trecerea de la turneele online la cele live nu a fost deloc ușoară.

„La început am avut probleme cu stăpânirea emoţiilor, cu disciplina. La turneele live joci o singură masă, trebuie să fii mult mai conştient de imaginea pe care o ai tu la masă, cum te văd ceilalţi la masă. Nu se poate să fii ca pe online unde ai 10-12 mese şi un singur soft care să îţi zică ceva despre adversari. E mult mai solicitant la live”, a spus tânărul.

La începutul anului 2014, câștigă cel mai mare premiu din istoria turneului de PokerStars super Tuesday, de 120.960 de dolari, o performanță greu de egalat. La sfârșitul anului 2014, sătmăreanul mai are o reușită: ajunge câștigător în Main Event-ul Pokerfest-ului organizat la Royal Poker Club din Cluj Napoca, premiu ce-i aduce 10.300 de euro în buzunar. Succesele continuă să vină pe banda rulantă, iar în 2016, conform Global Poker Index, instrumentul universal acceptat de măsurare a performanțelor unui jucător, îl plaseză pe locul I, ca cel mai bun din România.

De departe, una dintre cele mai mari performanțe este câștigarea turneului World Poker Tour de la Viena, din 2016, împreună cu suma de 170.800 de euro. A devenit primul român care deține acest titlu și totodată, a primit și recunoașterea la nivel mondial a muncii și a talentului său.

Vlad a fost pasionat de poker încă de la o vârstă fragedă și tot ce și-a dorit a fost să poată trăi decent din hobby-ul lui. Nu s-a gândit niciodată că va ajunge atât de departe. A știut să profite și de popularizarea din ce în ce mai mare a acestui joc online.

Uitându-ne cu câțiva ani în urmă, putem observa că poker-ul nu era nici pe departe pe aceleași culmi ca cele de astăzi. Ba mai mult, un alt joc de cărți era principala atracție. Fie că vorbim de matematicieni, analiști, oameni de afaceri ce învârt miliarde de dolari sau chiar capete încoronate, toți au dorit să-i descifreze algoritmul. Nu au reușit însă.

Blackjack-ul era unul dintre cele mai populare jocuri de cărți, s-au scris manuale despre el, s-au turnat filme, ca opera scrisă de Ben Mezrich, “Bringing Down the House”, care a devenit în cele din urmă popularul film “21”.

Încet încet, turneele de poker online au început să câștige din ce în ce mai mult teren și apoi România a început să aibă reprezentanți de seamă.
Vlad Darie nu este singurul român cu asemenea performanțe. Luciana Manolea este un alt nume cu rezonanță în poker, Liviu Ignat, Dan Murariu sau Mihai Manole sunt alți profesioniști de la masa de poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.