Persoanele care lucrează part-time trebuie să declare veniturile obținute în august

Persoanele care realizează venituri din salarii în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă trebuie să depună până în data de 10 septembrie 2017 o declarație pe proprie răspundere referitoare la veniturile aferente lunii august 2017.

Pentru persoanele care realizează în cursul aceleiaşi luni calendaristice venituri din salarii, sau asimilate salariilor, în baza a două, sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară, caz în care contribuţia se calculează la nivelul venitului brut realizat efectiv, potrivit prevederilor art. 140 alin. (2) din Codul fiscal.

Astfel, acești salariaţi au obligaţia de a depune lunar, până pe data de 5 a lunii următoare, la fiecare angajator (cu excepţia celor la care venitul brut depăşeşte salariul minim) o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puţin egale cu salariul minim brut pe ţară.

La cererea salariatului, în vederea completării declaraţiei, fiecare angajator va elibera un document din care să rezulte venitul brut realizat.

În cazul în care salariaţii nu depun declaraţia, fiecare angajator va stabili baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi de sănătate CASS, la nivelul salariului minim brut, dacă venitul brut realizat este sub nivelul acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.