Țânțaș cere sprijin de la Primăriei pentru refacerea fațadei Hotelului „Dacia”

Proprietarul Hotelului „Dacia” cere sprijinul Primăriei municipiului reședință de județ pentru refacerea fațadei clădirii, a declarat directorul Direcției pentru Cultură Satu Mare, Zamfie Danciu, în cadrul ședinței de astăzi, 5 septembrie a Colegiului Prefectural.

La invitația subprefectului Altfatter Tamas, noul director al Direcției pentru Cultură a trecut succint în revistă concluziile vizitei de marți, 5 septembrie la Hotelul „Dacia”. Potrivit acestuia nu există pericol de prăbușire a clădirii.

Însă, trebuie refăcut acoperișul hotelului, deoarece apa se infiltrează în interiorul clădirii, spune Danciu.

„Clădirea nu reprezintă un pericol, s-a făcut consolidare, s-a turnat beton, are o fundație trainică, nu am văzut deteriorări ale pereților, sunt decapați într-adevăr, dar nu am văzut deteriorări. Cele mai mari deteriorări sunt la acoperiș, care trebuie schimbat 100%, și fațada. Cred că este necesară o intervenție de urgență pentru a împiedica apa să pătrundă în clădire, cred că este necesar să se dea jos acea pânză care acoperă fațada, este grea și agățată în ornamente”, spune Danciu.

Mai mult decât atât, acesta recomandă îndepărtarea acelei pânze de pe fațada imobilului care agață în ornamentele arhitecturale și, fiind destul de grea, antrenează desprinderea unor bucăți de tencuială, putând deveni un adevărat pericol public.

Un Comentariu la "Țânțaș cere sprijin de la Primăriei pentru refacerea fațadei Hotelului „Dacia”"

  1. mipudeco   6 septembrie 2017 at 10:41 am

    CAND CUMPERI UN CAINE, NU IL LASI SA MOARĂ DE FOAME!

    DACA DE ATATIA ANI ACTUALUL PROPRIETAR A LASAT CLADIREA SA SE DEGRADEZE IN ASA HAL INCAT AU AJUNS SA CADA BUCATI DIN EA, CE MAI ESTE DE SPUS?
    CLADIREA APARTINE SATMARULUI, ERA UN SIMBOL AL ORASULUI. DE CE A FOST INSTRAINATA, CA SA AJUNGA O FANTOMA, O IMAGINE DE TOATA GROAZA PENTRU LOCUITORI SI PENTRU VIZITATORI:???

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.