Tineri din patru țări, implicați într-un proiect la Negrești-Oaș

Proiectul cu titlul „Together in Solidarity”, a fost un schimb de tineri în cadrul programului european Erasmus+, care s-a desfășurat pe durata a 9 zile: 27 august -5 septembrie, la Tur-Negrești Oas, și a fost organizat de Asociatia pentru Sprijin și Dezvoltare Comunitară Țara Oașului, de pe lângă Parohia Ortodoxă Tur.

La acțiuni au participat un număr de 29 de tineri care au fost selectați în principal din localitățiile unde se află sediile organizațiilor, dar aplicațiile vor fi deschise și pentru tinerii din alte regiuni ale țărilor partenere respective. În proiect au fost implicați tineri participanți din patru țări: Polonia, Bulgaria, Ucraina și bineînțeles țara gazdă, România. Din cei 29 de participanți, 25 au avut vârste cuprinse între 13 și 18 ani, iar cei patru lideri de grup, minim 18 ani împliniți.

Prin acest proiect s-a generat cooperarea între organizații de tineret din Europa și s-a inițiat promovarea valorilor europene precum: libertatea de exprimare, egalitatea de șanse și implicarea cetățenească activă a tinerilor.

Acest proiect a fost finanțat de Uniunea Europeană.

La încheierea oficială a proiectului care a avut loc loc la data de 4 septembrie, printr-o conferință la care alături de tinerii participanți și coordonatorul proiectului preotul Radu Vasile Rusu, au fost prezenți primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, viceprimarul Fanea Constantin, directorul Liceului Teoretic, Bud Viorel, profesor Bud Eleonora și profesor Rusu Anca.

Din partea tinerilor participanți la proiect, autoritățile prezente la conferința de încheiere au primit un tricou inscripționat cu mesajele tinerilor legate de tematica schimbului către autorități și factori decizionali locali, fiind înmânat în mod oficial primarului orașului Negrești-Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.