Kereskenyi despre Hotelul „Dacia”: „Este o situație inacceptabilă”

Costurile intervenției de astăzi, 4 septembrie a pompierilor la Hotelul „Dacia” le vor suporta cei responsabili de producerea acestui incident, spune conducerea Primăriei Satu Mare.

Vă reamintim că mai multe cărămizi de pe hotel au căzut pe acoperișul Parchetului, distrugând mai multe țigle.

Potrivit Primăriei, proprietarul Hotelului „Dacia” a fost somat în mai multe rînduri să înceapă lucrările de conservare a imobilului. În 26 iunie 2017, Primăria a atras, din nou, atenția proprietarilor hotelului Dacia că imobilul a devenit un adevărat pericol public și că există riscul să se mai desprindă și alte bucăți de tencuială sau elemente decorative.

„Este o situație inacceptabilă, care trebuie urgent rezolvată. Am notificat în mai multe rânduri, ultima dată în urmă cu două luni, proprietarii imobilului să ia măsuri de punere în siguranță, în regim de urgență, în ceea ce privește asigurarea etanșeităților la învelitoare, precum și închiderea golurilor de pe fațade”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi.

„Sunt foarte dezamăgit că până acum la toate somațiile noastre s-a răspuns cu indiferență. Noi ne vom face în continuare obligațiile ce ne revin prin lege”, a declarat Gabor Kereskenyi.

În urma unei acțiuni în instanță, Primăria a obținut obligarea proprietarilor Hotelului „Dacia” să ia măsurile de conservare generală a monumentului istoric, firma fiind somată în mai multe rânduri de municipalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.