Doi labradori „școliți” la Satu Mare, folosiți la Vaslui în terapia copiilor cu nevoi speciale

Doi câini „școliți” la Satu Mare, Beni și Ciupa, sunt folosiți la Vaslui în terapia copiilor cu nevoi speciale. Este vorba despre doi pui de labrador care au fost achiziționați în luna decembrie 2016 de către cei de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Vaslui, acolo unde funcționează Centrul de Consiliere și Asistență Specializată a Copiilor cu Tulburări de Spectru Autist și Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copilul cu Dizabilități.

„Am achiziționat câinii la sfârșitul anului trecut. O vreme ei s-au jucat, au interacționat cu copiii, cu părinții acestora, dar și cu angajații centrului. Apoi, în perioada aprilie — iunie, au urmat la Satu Mare un program de formare, au fost dresați special pentru a putea „lucra” cu copiii cu dizabilități. Copiii i-au primit cu mare bucurie, iar când câinii erau plecați, întrebau mereu unde sunt Beni și Ciupa. Când sunt în preajma copiilor, câinii sunt mereu supravegheați de o persoană pregătită să lucreze cu animalul. Suntem la început de drum, învățăm din mers și cel mai important este că vedem copiii fericiți în preajma lor”, a declarat pentru Agerpres Marius Dohotaru, coordonatorul complexului din Vaslui.

„Cățeii aceștia sunt o bucurie în viața copiilor noștri. Copiii s-au obișnuit cu ei, se joacă, vorbesc mereu despre căței. De fiecare dată când venim la terapie, fetița îmi spune să luăm ceva de mâncare pentru Beni și Ciupa”, spune mama unei fetițe.

Beni și Ciupa nu sunt singurele animale găzduite la comple. Centrul mai are trei ponei și 30 de iepuri.

Sursa foto: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.