Cadouri din partea deținuților pentru copiii abandonați

Biroul Educație, din cadrul Serviciului Educație și Asistență Psihosocială al Penitenciarului Satu Mare, a organizat miercuri, 30 august, o activitate în comunitate, la care a participat și un grup format din opt deținuți. Activitatea a avut loc la Centrul de tip familial „Roua”, din localitatea Hurezu Mare, având un scop caritabil.

Premergător ieșirii în comunitate, deținuții au confecționat în baza proiectului „Hobby-proiect de activitate destinat unei vieți active”, prin tehnicile origami și quilling, o serie de obiecte (jucării, coșulețe, felicitări), pe care le-au donat copiilor aflați în plasament. Cu ocazia vizitării centrului de tip familial, persoanele private de libertate au oferit copiilor dulciuri și fructe și au petrecut restul timpului jucându-se împreună cu aceștia.

Aceste activități sunt benefice pentru persoanele private de libertate deoarece contribuie la reinserția lor socială și la însușirea sentimentului de utilitate, permițându-le în același timp să se exprime liber, să își dezvolte creativitatea, imaginația și atitudinile pro-sociale. Așadar, scopul activităților de acest tip este să atenueze efectele negative ce decurg din executarea pedepsei, conducând la menținerea unui tonus psihic pozitiv, dar și încurajarea cultivării aptitudinilor creatoare și artistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.