Tabără destinată persoanelor cu dizabilități

Asociația „Werdnig Hoffman” Carei a organizat anual tabere destinate persoanelor cu dizabilități la situl arheologic de la Bobald, locație pusă la dispoziție de către Muzeul Judetean Satu Mare.

În cadrul proiectului, Asociația „Werdnig Hoffman” Carei a asigurat activități cultural-artistice persoanelor cu dizabilități pentru a răspunde necesității identificate în comunitate. Pentru acestea, pe durata celor 7 zile, s-au derulat zilnic diverse activități cu scop cultural-educativ.

Printre activitățile ce s-au derulat pe parcursul taberei se numără cea de gastronomie locală, activitate în cadrul căreia participanții au gătit împreună preparate cu specific local.

Având în vedere faptul că patrimoniul local ocupă un rol important în cultură, asociația a derulat în cadrul taberei de creație o activitate de tip city break, ce a avut loc în municipiul Carei, în vederea punerii în valoare a clădirilor de patrimoniu, precum și a atracțiilor turistice. Activitatea a presupus venirea participanților în Carei și vizitarea diferitelor obiective turistice precum Castelul Karoly, unde Hago Attila Nandor de la Direcția de Cultură și Sport a prezentat participanților istoria castelului. Participanții au mai vizitat Parcul Kossuth, Biserica Greco-Catolică „Sf. Andrei”, Monumentul Eroilor și Parcul Deondrologic din Carei.

În încercarea de a combina creativitatea cu încurajarea persoanelor cu dizabilități de a-și depăși barierele timidității, tabăra a inclus și un concurs de karaoke, precum și organizarea unui bal mascat.

Ultima seară a fost dedicată organizării tradiționalului „foc de tabără”. S-au acordat diplome de participare și chestionare în vederea oferirii unui cadru adecvat pentru adunarea impresiilor și concluziilor finale ale taberei.

Prin activitățile derulate în cadrul taberei, participanții au avut șansa de a socializa într-un mediu diferit decât cel educațional (școala de masă sau cea de educație specială), de a fi creativi și de a descoperi posibilele lor talente și abilități. Pentru voluntari, este o etapă superioară în formarea lor, etapa în care sunt responsabili de persoana de care au grijă, au învățat de la aceștea și le-au împărtășit propria experiență.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.