Șură din Lipău, mistuită de flăcări. Pompierii s-au luptat 4 ore pentru a stinge incendiul (Foto)

Pompierii au intervenit marți (29 august) seara la stingerea unui incendiu la o șură din Lipău. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, în vederea acordării îngrijirilor medicale în caz de necesitate.

La momentul sosirii, incendiul se manifesta violent la o șură în care erau depozitate fân, grâu și lemne de foc. Concomitent cu stingerea incendiului, forțele de intervenție au acționat pentru limitarea propagării acestuia la cele două case din vecinătatea anexei.

Intervenția a fost una de amploare și de lungă durată (aproximativ 4 ore) datorită cantităților mari de fân și grâu depozitate în interiorul anexei. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Culciu și Valea Vinului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea focului deschis în spații închise: fumatul în locuri nepermise.

Ca urmare a producerii incendiului au ars structura de lemn a anexei, aproximativ 20 de tone de fân, două tone de grâu și 5 metri cubi de lemne pentru foc și s-au degradat: parțial pereții anexei, aproximativ 5 tone de fân, 3 tone de grâu și alte materiale aflate în anexă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.