Fetiță de 10 ani, lovită de o mașină. Victima, transportată la spital

Luni, 28 august, la ora 14.20, o tânără de 24 de ani din comuna Turț, aflată la volanul unui autoturism prin localitatea Halmeu, a acroșat cu oglinda dreaptă a mașinii o minoră de 10 ani, care intenționa să traverseze strada în fugă, prin loc nepermis.

Fata a fost accidentată ușor, fiind transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, constatându-se că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, împrejurările producerii accidentului urmând a fi cercetate în dosarul penal constituit în cauză.

ATENŢIE COPII:

-Strada nu este loc de joacă. NU vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice ori în imediata lor apropiere!

-Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

-Traversarea strazii se face numai pe trecerea de pietoni, în pas vioi. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea.

-Prin alte locuri, traversarea se va face numai pe la colțul străzii după o atentă asigurare că nu se apropie nici o mașină din ambele sensuri de circulație.

-Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare.

-Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi situații neprevăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.