Festivalul Folcloric al Naționalităților la Bogdand

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean, în colaborare cu Primăria Comunei Bogdand, organizează, duminică 3 septembrie, Festivalul Folcloric al Naționalităților, ediția XXVII-a.

Evenimentul este un bun prilej de promovare a formațiilor aparținând naționalităților din județ, și de prezentare a porturilor populare din această zonă.

Vor evolua pe scena festivalului Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, ambele secții, „Rekettye” din Carei, „Gemeinsaim” Satu Mare, „Trandafirii Negri” Satu Mare, formațiile de dansuri populare din Ser, Hodod, Lelei, Giorocuta, Bogdand, Nadișul Hododului, dar avem invitați și din Cehu Silvaniei și Ansamblul Meseșul Zalău – secția maghiară, iar ansamblul Ezustperje din Semian (județul Bihor) va prezenta un program de dansuri și cântece de 40 de minute.

Înainte de deschiderea oficială programată la ora 12.00, se vor depune coroane la placa comemorativă Sipos Laszlo, inițiatorul acestui festival. Acest moment va avea loc la ora 11.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.