Festival de teatru la Satu Mare

Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare și Trupa „Harag György” organizează în perioada 14–24 septembrie, Festivalul Internațional Multicultural de Teatru „TRANZIT FESZT”.

Teatrul de Nord a fost ani de-a rândul prezent în comunitatea teatrală din România prin organizarea unui festival, fie că s-a numit „Teatru Imagine”, „Săptămâna Festivalului Atelier la Satu Mare” sau „Fără Bariere”. „Reînnodăm în acest an tradiția întâlnirilor teatrale la Satu Mare și, socotindu-le pe cele precedente, inițiem cu entuziasm a XVI-a manifestare atribuindu-i o imagine nouă. Organizat în colaborare de către cele două secții ale Teatrului de Nord, Festivalul Tranzit Feszt propune un dialog multicultural substanțial, la nivel teatral și de arte ale spectacolului”, spune conducerea teatrului.

Participă la festival teatre din: România, Ungaria, Ucraina, Serbia și Republica Moldova. Spectacolele trupelor din București, Debrecen, Cluj, Nyíregyháza, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea, Arad, Sombor, Beregovo, Chișinău, Baia Mare și Turda sunt semnate de regizorii Tompa Gábor, Andrei Şerban, Schilling Árpád, Mihai Măniuțiu, Novák Eszter, Keresztes Attila, Alexandru Dabija, Szabó K. István, Theodor Cristian-Popescu, Berettyán Nándor și Cosmin Matei.

Locul desfășurării este Sala Mare și Sala „Studio” a Teatrului de Nord, Casa de Cultură, scena mobilă de la Turnul Pompierilor, strada Horea.

Partenerii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Satu Mare și Consiliul Județean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.