Condamnare record pentru „Sima Vampiru”. A jefuit o bancă și a împușcat un polițist

Dorin Sima, sau „Sima Vampiru” riscă să petreacă următorii 27 de ani după gratii. Anul trecut acesta a jefuit o bancă, iar apoi a împușcat un polițist. Vă reamintim că în 2003 acesta a împușcat în cap un taximetrist din Satu Mare.

Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat pe Dorin Sima la 27 de ani de închisoare. Pedeapsa cea mai mare a luat-o pentru ultraj, 21 de ani de închisoare, la care se adaugă spor din 11 ani de închisoare primiți pentru tâlhărie calificată, spor din trei ani primiți pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și încă un spor de pedeapsă pentru că a comis aceste infracțiuni pe perioada liberării condiționate.

Autorul jafului de la bancă din Bistrița, are antecedente penale, el fiind cercetat atât în România cât și în Italia. În 2012, el a fost eliberat condiționat din închisoare, unde a stat pentru tâlhărie. Acesta a fost apoi arestat în Italia, tot pentru tâlhărie, fiind recent eliberat din pușcărie, pentru bună purtare. În 2003, Dorin Sima și un alt tânăr au împușcat în ceafă un taximetrist din Satu Mare, în zona Bistriței, cu un pistol cu aer comprimat.

Din ancheta efectuată la vremea respectivă reiese că cei doi l-au bătut pe taximetrist, l-au legat de mâini și de picioare și l-au jefuit. „Vampiru” a comis fapta din 2003 la puțin timp după ce ieșise din pușcărie, fiind condamnat atunci la șase ani pentru furturi și tâlhării. Dorin Sima a fost prins atunci într-o sală de clasă a unei școli, unde se ascunsese după un dulap. La vremea respectivă acesta a declarat că nu l-a aruncat pe taximetrsit în râu deoarece credea că este mort după ce l-a împușcat.

După ce a jefuit banca din Bistrița, „Vampiru” s-a ascuns în casa iubitei lui și în momentul în care a fost încercuit a tras, probabil cu pistolul cu care a amenințat la bancă, și a încercat să fugă. El l-a rănit pe comisarul Paul Andreica și a fost, la rândul său, doborât de polițiști, care au ripostat. Sima, la rândul său a fost împușcat în coapsă.
Potrivit instanței, Dorin Sima nu va mai putea fi liberat condiționat. Tribunalul a stabilit și daunele morale pe care trebuie să le plătească polițistului pe care l-a împușcat: 100.000 de euro și daune materiale de 12.152 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.