Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri sătmărene”, în spectacol la Cracovia (Foto)

În perioada 21-23 august o delegație de la Satu Mare formată din managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, cantautorul de muzică folk George Negrea – consultant artistic al instituției și membrii Ansambului Folcloric al județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, conduși de Marian Sima, au participat la Cracovia, Polonia la „Festivalul Internațional de Cultură și Artă”, care s-a desfășurat în piața centrală din celebrul oraș polonez.

La deschiderea oficială a evenimentului au luat parte: ambasadorul României în Polonia – Ovidiu Dranga; președintele Consiliului local Cracovia – Józef Spiszak; Jaroslaw Szlachetka deputat și membru al parlamentului din Polonia; președintele asociației Româno – Poloneză – Ignat Timar; vicepreședintele asociației – Mihai Sowa; managerul Centrului de Creație Satu Mare Robert Laszlo, primarul orașului Beclean Nicolae Moldovan precum și alte oficialități locale.

Acest festival se află la a 41-a ediție. Au participat ansambluri din mai multe țări printre care: Slovacia, Cehia, Ungaria și Ucraina iar România este prima dată când are reprezentanți al acest eveniment important.

Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene” a fost la înălțime, impresionând publicul prezent în număr mare. Dansatorii și soliștii vocali au prezentat diferitele dansuri și cântece din zona Codrului și Țara Oașului. Cel mai apreciat moment a fost „Jocul codrenesc”.

Și folkistul sătmărean George Negrea, a fost apreciat pe scena din Cracovia. Acesta a cântat melodii românești cunoscute în Polonia dar și cântece în limba poloneză. Melodia „Țara din noi” a avut un impact pentru românii care locuiesc în polonia, ambasadorul României Ovidiu Dranga ascultând cu drag și dor de țară acest cântec.

Pentru public a fost o mare oportunitate de a învăța muzica, dansurile și tradițiile din diferite regiuni ale țării și pentru a lua contact cu România.

De asemenea în cadrul programului au mai fost prezenți și Asamblul Folcloric „Someșul“ din Beclean din județul Bistrita-Nasăud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.