32 de funcții de director de școală, vacante în județ

În urma desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ, sesiunea iunie-august 2017, în județul Satu Mare au rămas vacante 22 funcții de director și 10 funcții de director adjunct. În vederea numirii prin detașare în interesul învățământului, într-o funcție de director sau de director adjunct, cadrele didactice interesate, înscrise în Registrul național al experților în management educațional, și-au depus opțiunea în scris, până în data de 17 august 2017.

Pentru cele 22 funcții vacante de director și 10 funcții vacante de director adjunct, s-au înregistrat 44 de înscrieri, de către 38 de cadre didactice. Au fost invalidate 16 opțiuni depuse de 14 cadre didactice, pentru că nu au îndeplinit condițiile cerute sau dosarul depus a fost incomplet.

În conformitate cu procedura elaborată de Ministerul Educației Naționale, 24 cadre didactice au fost programate, pentru data de 21 august 2017, să susțină un interviu în fața unei comisii constituite din 3 membri ai Consiliului de Administrație al inspectoratului școlar. În cadrul interviului, candidații au prezentat planul operațional pentru anul școlar 2017-2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea și au fost testate cunoștințele privind legislația școlară raportată la specificul și nivelul unității de învățământ pentru care au optat. Evaluarea interviului s-a realizat conform criteriilor și punctajelor prevăzute în procedura elaborată de Ministerul Educației Naționale. Conform grilei de evaluare, punctajul maxim prevăzut la interviu este de 30 de puncte, iar punctajul minim de promovare a interviului este de 21 de puncte. La susținerea interviului, din 24 de cadre didactice care au fost programate, două persoane nu s-au prezentat. Au promovat interviul 19 cadre didactice. În ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare din data de 23 august 2017, se vor supune aprobării numirile prin detașare în interesul învățământului în funcțiile de director și director adjunct, pentru cadrele didactice care au promovat proba de interviu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.