Controale la firmele din județ. Ce au găsit cei de la Inspecția Fiscală

În cursul lunii iulie, organele de control din cadrul structurilor cu atribuții de inspecție fiscală al Administației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, au efectuat 40 de verificări la contribuabili persoane juridice, în urma cărora au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare în sumă de 7941 mii lei și 20 de acțiuni de verificare la contribuabili persoane fizice, în sumă de 408 mii lei.

Unul din obiectivele dispuse prin programul de activitate a fost verificarea realității și legalității sumelor negative din deconturile de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru inspecție fiscală, precum și soluționarea acestora.

Astfel, in cursul lunii iulie au fost soluționate un număr de 17 cereri de rambursare TVA cu control anticipat, reprezentând 2137 mii lei TVA solicitat la rambursare.

Solicitarile conducerii ANAF, ale DGCIF transmise prin circulare, tematici, pentru acțiuni de control pe diverse domenii, au fost finalizate și raportate la termenele stabilite.

De asemenea, ca urmare a activității desfășurate pe linia combaterii evaziunii fiscale, au fost transmise organelor în drept în vederea continuării cercetărilor un număr de patru sesizări penale, valoarea prejudiciului potențial fiind de 1344 mii de lei, nu au fost propuși contribuabili pentru inactivare, nu au fost instituite măsuri asiguratorii și s-a diminuat pierderea fiscală declarată de contribuabili cu suma de 2475 mii lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.