Blestemul Podului Decebal

Podul Decebal din municipiul Satu Mare a ajuns mai rău decât biserica construită de meșterul Manole care conform legendei “ce ziua se zidea, noaptea se surpa”.

Calvarul șoferilor care sunt nevoiți să traverseze Podul Decebal se pare că nu se va termina prea curând. Lucrările de pe pod vor fi reluate anul viitor și vor dura cel puțin alte trei luni. Și asta în ciuda tuturor promisiunilor făcute de autorități.

Anunțul a fost făcut astăzi, 16 august, de către city-managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, în cadrul unei emisiuni televizate.

De fapt, au fost descoperite probleme grave la structura podului, iar Maskulik spune că aceste nereguli nu avea cum să le știe proiectantul lucrărilor de reabilitare. Aceste probleme au ieșit la iveală doar după ce au fost prelevare probe din asfaltul deja așternut.

Ce se va întâmpla după toate astea? Maskulik spune că trebuie spart asfaltul de pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, adică de pe benzile din mijloc de pe toată lungimea podului.

Cu toate că aceste lucrări trebuiau executate în acest an, Maskulik a recunoscut că firma executantă nu și-a mai asumat acest risc, argumentând că nu ar mai avea timp fizic să termine până în iarnă.

În concluzie, în ciuda tuturor promisiunilor, coșmarul de pe Podul Decebal va mai continua încă cel puțin o vară.

Cu toate acestea Maskulik susține că podul poate fi traversat de vehicule, însă în starea actuală lucrările nu ar fi trecut de recepția finală și astfel, autoritățile ar fi putut dispune chiar închiderea podului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.