S-a încheiat cea de-a X-a ediţie a Festivalului Augustfest

Duminică, 13 august, s-a încheiat cea de-a X-a ediţie a Festivalului AugustFest şi prima ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST.

Organizat în premieră la Carei, Festivalul CAREIFEST a adus în faţa publicului nu mai puţin de 5 evenimente majore, diferite ca genuri, care s-au desfăşurat pe durata a 16 zile: a cincea ediţie a Festivalului Medieval „Villa Karul”, prima ediţie a Festivalului de muzică veche „Deák Endre”, prima ediţie a Festivalului de Jazz „CASTLE JAZZ FEST”, prima ediţie a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor şi cea de-a zecea ediţie a Festivalului AUGUSTFEST.

Programul ultimei zile din cadrul festivalului Augustfest a fost deschis duminică dimineaţa la ora nouă, de o prezentare de animale şi păsări de casă (găini, porumbei, iepuri de casă) a Asociaţiei „Colibri” Carei, care s-a desfăşurat în curtea Şcolii gimnaziale „Vasile Lucaciu”. La prezentare au fost prezenţi foarte mulţi careieni, în special copii.
Evenimentele culturale au continuat seara, la scena din Parcul Dendrologic cu recitalul solistelor formaţiei Castelanii, de la Centrul Cultural Carei, pregătite de prof. Szűcs József: Tóth Viktória, Bagossy Ivett, Páter Kaszandra, Gál Stefánia, Németi Tamara, Koch Vanessza, Nagy Anita. Acestea au interpretat o serie de melodii din repertoriul naţional şi internaţional.

Puţin după ora nouă a urcat pe scenă şi invitatul serii, îndrăgitul solist maghiar Király Viktor, alături de trupa de acompaniament. Acesta a transmis multă energie şi bună dispoziţie celor aproximativ 3500 de spectatori prezenţi la concert. Solistul a cântat atât prelucrări după hituri internaţionale, cât şi piese proprii, dintre care nu au lipsit „Fire” sau „Solo” două dintre hiturile care se află pe primele locuri în topuri.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului AugusFest s-a încheiat cu un spectaculos show cu lasere, marca „Conexiuni”, care i-a purtat pe cei prezenţi într-o altă dimensiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.