Se redeschide Grădina Romei. Vezi când

Începând de sâmbătă, 12 august, Grădina Romei va fi redeschisă. În acest sens, astăzi, 11 august, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor împreună cu administratorul public, Maskulik Csaba au făcut o ultimă verificare înainte de deschiderea parcului și au dispus astfel și câteva măsuri de verificare și pe viitor a zonei.

Potrivit conducerii Primăriei Satu Mare, zona a fost pusă în siguranță fiind derulată o amplă acțiune de curățenie, care a prevăzut toaletarea copacilor, strângerea resturilor vegetale și a crengilor uscate, tunderea spațiilor verzi, igienizarea parcului și vopsirea elementelor din parcul de joacă.

„Rugăm vizitatorii să respecte restricțiile impuse în zonele unde se lucrează și să evite aceste zone. Timp de mai multe zile o echipă completă a muncit în vederea igienizării parcului și a toaletării copacilor, fiind transportate din Grădina Romei aproximativ 100 de metri cubi de resturi vegetale și crengi uscate. În privința acestui aspect menționăm faptul că, materialul lemnos transportat din Grădina Romei a fost donat unor familii nevoiașe. Cu toate că, s-au făcut eforturi considerabile pe parcusul mai multor zile, din cauza ciorilor aspectul aleilor nu a putut fi îmbunătățit considerabil, însă și în privința aceasta vă asigurăm că, vom găsi soluțiile legale pentru a remedia această problemă. Aceste acțiuni nu vor ramâne singulare deoarece ne vom ocupa mai atent de întereținerea acestui parc, însă reabilitarea integrală a Grădinei Romei se va realiza printr-un proiect separat. În prezent, se lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal privind reabilitarea parcului, creerea unui spațiu de joacă adecvat, amenajarea spațiilor de recreere și de petrecere a timpului liber”, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi redacției noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.