Sătmăreancă săltată de mascați. Prejudiciu de 85.000 de lei

O sătmăreancă de 43 de ani a fost reținută de polițiștii clujeni în urma unor percheziţii la sediile a trei societăţi comerciale. Aceasta este bănuită de fapte de înşelăciune privind intermedierea de locuri de muncă în străinătate.

Joi, 10 august, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat 3 descinderi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, care au încheiat contracte de intermediere pentru muncă în străinătate pentru mai multe persoane.

„Prin punerea în executarea mandatului de percheziţie, la sediul celor trei societăţi au fost descoperite şi ridicate circa 4.000 de contracte de mediere şi de secretariat şi alte înscrisuri care servesc ca probe în dosar, precum şi calculatoare şi medii de stocare ce conţin date de interes … Profitând de dorinţa persoanelor vătămate de a pleca la muncă cât mai curând, precum şi de faptul că majoritatea din acestea nu citeau condiţiile contractelor de mediere şi de secretariat încheiate cu cele trei societăţi, administratorul de fapt al celor trei firme, menţinea în eroare clienţii că vor pleca la muncă, până la expirarea perioadei precizate în contratele de mediere, după care firmele erau radiate pentru a li se pierde urma”, spun anchetatorii.

Femeie de 43 ani, este din comuna Păuleşti, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Valoarea prejudiciului se ridică la suma de aproximativ 85.000 de lei.

Femeia a fost prezentată la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, faţă de aceasta fiind dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Sursa foto&video: www.monitoruldecj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.