Proiectul interjudețean „Caravana Culturii“ ajunge și pe meleaguri sătmărene

Biblioteca Județeană în parteneriat cu Grupul cultural „Inspirescu Cervantes” și Asociația Clubul creatorilor „Afirmarea”, organizează o întâlnire cu un grup de scriitori, critici literari, poeți și jurnaliști, veniți din diverse zone ale țării.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 16 august, cu începere de la ora 14.00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr“ a Bibliotecii Județene Satu Mare și este parte integrantă a proiectului interjudețean „Caravana Culturii“, ediția a II-a, derulat în perioada 12-19 august, în mai multe orașe din țară: Curtea de Argeș, Drobeta-Turnu-Severin, Timișoara, Baia Mare, Satu Mare, Târnăveni, Sighișoara și Râmnicu Vâlcea.

Inițiativa organizării acestui proiect cultural aparține Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” din Vâlcea, Asociaţiei „Rusidava Culturală“ Drăgăşani, Bibliotecii Municipale Drăgăşani, Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea şi Editurii Khitcom Drăgăşani.

Ajunsă la cea de-a doua ediţie, „Caravana Culturii“ se doreşte a fi „un turneu prin ţară pentru înfrăţire şi colaborare pe zonă culturală“, conform declarațiilor conf. univ. dr. Marian Bărăscu, poet și președintele Asociației „Rusidava Culturală“. Organizatorilor și instituțiilor cuprinse în acest proiect le revine plăcuta misiune de a facilita întâlnirea dintre membrii comunității lor și creatori ai actului cultural.

La întâlnirea cu sătmărenii, vor participa oaspeți de seamă, scriitori, poeți, artiști, interpreți de muzică și jurnaliști din mai multe orașe din țară, printre care îi amintim pe: Marian Bărăscu, poet din Drăgășani; George Tei, poet din București; Sava Regățeanu, solist de muzică de petrecere și colaborator al televiziunilor naționale, din București; Constantin Trișă, poet din Piatra Olt; Traian Chiricuță, poet și interpret muzică folk, din București; Constanța Triță, poetă din Piatra Olt; Zenovia Zamfir, scriitoare și reprezentanta Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea; Nicolae Nistor, poet din Râmnicu Vâlcea; Liliana Ghiță Boian, poetă din Drăgănești-Olt; Jianu Pandele, interpret de romanțe din Drăgănești-Olt; Silvana Andrada Tcacenco, poetă din București; Sabrina Vasilescu, interpretă de muzică ușoară din București; Nicuță Ioan Lungu, poet din Călimănești; Doina Bonescu, poetă din Craiova și Dana Stan, poetă din Râmnicu Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.