Municipiul Satu Mare se va înfrăți cu un oraș din Republica Moldova. Vezi detalii

Municipiul Satu Mare se va înfrăți cu orașul Orhei din Republica Moldova, au stabilit primarii celor două orașe, Gabor Kereskenyi și Ilan Șor, în cadrul unei întâlniri oficiale. Evenimentul ar putea ave loc în luna octombrie a acestui an.

În cadrul întâlnirii, cei doi primari au stabilit să colaboreze pentru derularea unor proiecte comune, prin valorificarea potenţialului de cooperare între municipiul Orhei şi municipiul Satu Mare în domeniul comercial-economic, turismului şi cultural.

Primarul Gabor Kereskenyi și-a arătat disponibilitatea de a sprijini administrația din Orhei pentru dezvoltarea infrastructurii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, având în vedere experiența municipiului Satu Mare în acest sector. Mai trebuie menționat și faptul că, între Apaserv SA Satu Mare și operatorul de apă din Orhei există o colaborare care datează din 1993.

„Am avut plăcerea să-l întâlnesc pe primarul orașului Orhei din Republica Moldova, domnul Ilan Shor. Municipiul Satu Mare este gata să sprijine orașul Orhei în implementarea de proiecte privind înbunătățirea infrastructurii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, dar și în alte domenii. Sprijinul pe care Satu Mare l-a primit de la orașele înfrățite în perioada în care România era candidată la U.E, l-am putea oferi acum și noi administrației orașului Orhei. Totodată, am luat decizia ca municipiul Satu Mare să se înfrățească cu orașul Orhei, eveniment care va avea loc în luna octombrie a acestui an”, a declarat Gabor Kereskenyi.

Orhei este un important oraș din partea centrală a Republicii Moldova.

Până în prezent, municipiul Satu Mare este înfrățit cu: Wolfenbüttel – Germania, Zutphen – Olanda, Nyíregyháza – Ungaria, Beregovo- Ucraina și Reszow – Polonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.