Guvernul premiază elevii cu 10 pe linie la examenele naționale. Doi sătmăreni pe lista Executivului

Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate. Doi elevi din județul Satu Mare, David Coroian și Andrei Tudor Verzeș, vor fi recompensați de Guvern.

Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi, 9 august de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.

La nivelul județului Satu Mare, doi elevi au obținut media maximă. Este vorba despre David Nicolae Coroian absolventul Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” și Andrei Tudor Verzeș de la Școala „Octavian Goga”.

Cei doi au fost notați cu 10 atât la examenul scris la Limba și literatura română cât și la Matematică.

La Bacalaureat, nici un elev din Satu Mare nu a obținut media maximă.

La nivel național, vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.