Hoți de lemne, prinși în flagrant

Poliţiştii din Tășnad și Beltiug au desfășurat luni, 7 august, acţiuni pentru protejarea fondului forestier.

Astfel, polițiștii și jandarmii, au oprit pentru control pe raza orașului Tășnad două autoutilitare înmatriculate în județul Sălaj, care transportau material lemnos. Întrucât la controlul efectuat șoferii nu au putut prezenta documente de proveniență și de transport, cei doi sălăjeni au fost sancționați contravențional, iar pentru cantitatea de 5,14 mc material lemons, s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării.

Între orele 17.00 și 20.00, polițiștii au acționat în fondul forestier aparținând comunei Socond, context în care au surprins în flagrant doi bărbați din Maramureș, respectiv unul de 31 de ani din Băsești și unul de 28 de ani din Odești, care, însoțiți de căruțe și dotați cu motofierăstraie, au tăiat ilegal arbori din Cantonul Silvic Cuța.

Motofierăstraiele folosite la comiterea faptelor au fost ridicate în vederea confiscării urmând ca în funcție de contravaloarea materialului lemons tăiat și predat ocolului silvic, să se facă încadrarea juridică a faptelor și să se dispună măsuri legale față de cei care le-au comis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.