Tranzacție pe piața de bricolaj. Kingfisher “înghite” Praktiker România

Unul dintre liderii pieței de bricolaj din Europa, Kingfisher, compania-mamă a Brico Depot, a cumpărat 100% din acțiunile Praktiker România. Praktiker are magazin și la Satu Mare.

„România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara” a declarat Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România.

„Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de oraşe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinaţie interesantă de investiţii pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare,” a declarat Omer Susli proprietarul Praktiker.

Brico Depôt deține 15 magazine în România şi are aproximativ 900 de angajaţi. Acesta este parte a Kingfisher plc, cu peste 1.200 de magazine în 10 ţări din Europa.

Praktiker România deţine, în prezent, 27 de magazine în 23 de orașe din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.