Scandal legat de apa potabilă. Certezenii au lăsat Negreștiul fără apă

De câteva zile încoace, locuitorii din Negrești-Oaș se confruntă cu o acută criză de apă potabilă. Oamenii spun că la robinete nu curge nici măcar apă de băut, ce să mai vorbim de necesitățile zilnice.

Conducerea Apaserv recunoaște că cei din Certeze „consumă cea mai mare parte a apei brute destinate oraşului, branșamentele ilegale de apă pe conducta de aducțiune din Huta-Certeze și Certeze ducând la un consum exagerat de apă, astfel încât dispar 150 metri cubi de apă/oră pe conducta de aducţiune care asigură alimentarea cu apă a oraşului. În acest sens, la data de 4 august, SC Apaserv Satu Mare SA a depus Plângere penală”.

În continuare vă prezentăm poziția SC Apaserv Satu Mare SA:

„În atenţia locuitorilor din Negreşti Oaş

Pentru a evita scăderea presiunii, locuitorii orașului sunt rugați să consume apa potabilă doar în scopuri gospodărești.

Având în vedere temperaturile ridicate și că în ultimele trei zile s-a instituit Cod Roșu de caniculă în judeţ, facem un apel la toți cetățenii, să consume apă potabilă doar în scopuri gospodărești.

Întâmpinăm probleme la asigurarea apei potabile în oraşul Negreşti-Oaş, deoarece pe raza comunei Certeze se consumă cea mai mare parte a apei brute destinate oraşului, branșamentele ilegale de apă pe conducta de aducțiune din Huta-Certeze și Certeze ducând la un consum exagerat de apă, astfel încât dispar 150 metri cubi de apă/oră pe conducta de aducţiune care asigură alimentarea cu apă a oraşului. În acest sens, la data de 4 august, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a depus Plângere penală.

Potrivit Art. 4 din Legea Serviciului public de alimentare cu apă și canalizare nr. 241/2006, apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă, este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale”, se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea SC Apaserv Satu Mare SA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.