Șapte noi unități de învățământ vor fi construite sau reabilitate. Una se află în județul Satu Mare

Șapte unități de învățământ din țară, printre care și una din Negrești-Oaș, vor fi construite sau reabilitate în cadrul programelor cu finanțare externă, a informat joi, 3 august, Ministerul Educației Naționale (MEN). Este vorba despre Grădinița cu Program Normal (GPN) din Negrești-Oaș.

Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei școlare și Universitare (UMPMRSU) are în implementare două proiecte privind construcția/reabilitarea de școli și grădinițe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) și Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.).
În perioada 24-28 iulie, în cadrul celor două proiecte au fost recepționate șapte obiective de investiții: 3 unități de învățământ cu clasele I-VIII în Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare și 4 grădinițe în Proiectul Reforma Educației Timpurii în România.

Valoarea totală de execuție a celor șapte obiective de investiții este de 8.677.114,66 lei (TVA inclus).

Potrivit MEN, cele șapte unități de învățământ care vor intra în program sunt: Școala Gimnazială nr.3 Ciprian Porumbescu din Constanța; Școala cu clasele I-VIII nr. 2 Nicolae Călinescu, comuna Coșula (Botoșani); Școala cu clasele I-VIII nr. 4 Storești, comuna Frumușica (Botoșani); Grădinița cu program normal cu 3 săli de grupă Drobeta Turnu Severin (Mehedinți); Grădinița cu program normal Bustuchin (Gorj); Grădinița cu program normal Negrești — Oaș (Satu Mare) și Grădinița cu program prelungit Fărcașa (Maramureș).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.