Caniculă în județ. Vezi recomandările medicilor

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în ultimele 24 de ore, au fost raportate 61 de leșinuri la nivel național din cauza caniculei.

DSU a avertizat cetățenii să nu consume alcool și cafea și să se hidrateze suficient pe perioada caniculei care a cuprins toată țara.

„Este cod roșu de caniculă în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, și care se vor situa între 39 și 42 de grade. Restul țării este sub cod portocaliu, așa că aveți grijă în această perioadă”, este mesajul postat de DSU pe pagina sa de Facebook.

Medicii recomandă să nu se consume băuturi alcoolice, cafea sau băuturi cu mult zahăr și să nu se iasă afară la orele de vârf, respectiv între 11.00 și 18.00.

Totodată, medicii subliniază că trebuie consumați cel puțin doi — trei litri de apă pe zi, iar persoanele care ies afară trebuie să aibă grijă să se protejeze de căldura soarelui purtând haine lejere, din fibre naturale, să aibă capul acoperit, să poarte ochelari de soare și să folosească chiar și umbrele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.