Contrabandist oprit cu focuri de armă. A fost prins într-un cimitir

Polițiștii de frontieră cercetează un bărbat cu dublă cetățenie, maghiară și ucraineană, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă și au confiscat 20.540 pachete țigări, în valoare de 240.000 de lei. Bărbatul ascunsese ţigările în mai multe locuri special amenajate din interiorul vehiculului său.

Marți, 1 august, polițiștii de frontieră au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 23.00, pe o stradă din localitatea Halmeu, oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România. Șoferul a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră şi şi-a continuat drumul.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, el abandonând la scurt timp mașina, însă imediat a fost reținut de polițiștii de frontieră în cimitirul comunei Halmeu.

Existând suspiciuni că cel în cauză transportă ţigări provenite din activități de contrabandă, poliţiştii de frontieră l-au condus pe bărbat şi mașina acestuia la sediul S.T.P.F. Satu Mare pentru un control amănunțit.

Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că șoferul mașinii se numeşte Szabolcs E., are 20 de ani, cu dublă cetățenie maghiară și ucraineană. La cercetarea amănunţită a maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în locuri special amenajate în caroseria autoturismului, cantitatea de 7.230 pachete de ţigări de diferite mărci, cu marcaje duty-free.

Ţigările, în valoare de 84.591 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Satu Mare, iar șoferul mașinii este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând să fie continuate cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.