Satu Mare se topește ! Caniculă în județ

Cincisprezece județe, printre care și Satu Mare se află astăzi, 1 august, sub Cod galben de caniculă și disconfort termic. Miercuri, 2 august, aceste județe vor intra sub avertizare Cod portocaliu, valul de căldură extinzându-se în toată țara, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Județele vizate de această avertizare sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Satu Mare și Timiș.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade Celsius.

Totodată, valul de căldură se va intensifica pe parcursul zilelor de miercuri și joi (3 august), urmând ca în cele 15 județe să se instituie o avertizare Cod portocaliu de caniculă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.