Măsuri anticaniculă în Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip s-a întâlnit luni, 31 iulie, cu şefii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare şi Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Întâlnirea a avut ca scop asigurarea principalelor măsuri specifice pe timp de caniculă pentru protecţia populaţiei judeţului Satu Mare.

Astfel, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă suplimentează personalul de intervenţie cu un echipaj pentru turele de zi, iar la nevoie vor mai forma alte echipaje de ambulanţieri, în vreme ce la UPU cadrele medicale sunt pregătite cu toate materialele necesare pentru situaţiile de urgenţă cauzate de caniculă.

Conducerea filialei judeţene Crucea Roşie a anunţat că va instala un cort în zona Pieţei Alimentare Nr. 1 din municipiul Satu Mare, în vreme ce preşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţul Satu Mare, Anca Maurer l-a asigurat pe prefectul Darius Filip de faptul că sătmărenii pot oricând să intre în farmaciile de pe raza municipiului şi judeţului pentru a se răcori cu un pahar de apă, acestea fiind dotate cu dozatoare de apă.

O măsură suplimentară pentru a veni în ajutorul cetăţenilor care au drum prin oraş între orele de foc vine şi din partea Serviciului de Ajutor Maltez. Membrii acestui serviciu vor distribui apă în faţa Bisericii Sfântul Iosif, în Satu Mare pe Calea Traian, în zilele de 2 şi 3 august, între orele 11,00 şi 16,00.

În acelaşi timp, prin grija Primăriei municipiului Satu Mare, Apaserv SA va amplasa începând de astăzi, 1 august, un cort anti-caniculă pe Aleea Corneliu Coposu, la care pot apela persoanele care sunt afectate de temperaturile ridicate şi la care se va oferi apă îmbuteliată.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare a transmis către opinia publică, şi prin intermediul Instituţiei Prefectului sfaturi esenţiale care trebuie respectate pe timp de caniculă. Astfel, în perioada de caniculă, în cel mai mare pericol sunt copiii, persoanele în vârstă, cei cu boli cardiovasculare, femeile gravide.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.