Curs de dezvoltare personală la Asociația Werdnig Hoffman (Foto)

Asociația Werdnig Hoffman pornește un nou program de dezvoltare personală destinat tinerilor din Carei. Acest lucru este posibil pentru că, în 29-30 iulie, reprezentanții asociației au participat la un curs de Lider în cadrul programului The Duke of Edinburgh’s International Award. Formatorii din cadrul fundației au instruit membrii asociației din Carei cum să ghideze tineri voluntari în a-și atinge toate obiectivele propuse, și să îi ajute să progreseze armonios.

Prin colaborarea cu Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România, Asociația Werdnig hoffman a devenit o Unitate Award licențiată, care livrează și pune la dispoziție tinerilor din Carei, atât programul – care îi va ajuta să își transforme visele în realitate, căt și liderii care sunt dornici să schimbe noua generație, să îi ghideze pe tineri pe acest drum și să le fie suport moral pe parcursul activităților, încurajându-i să-și înfrunte temerile și să devină tot mai buni în activitățile în care se vor implica.

The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE) este liderul programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani.
Pentru tineri, DofE este, mai presus de toate, o provocare la cunoaştere personală. Fiecare participant are șansa unică de a se vedea şi de a fi văzut ca o personalitate unică. Pentru a ajunge la această cunoaștere, participantul va întâlni un număr de provocări a căror formă va fi aleasă de fiecare participant în parte sub îndrumarea unui lider sau a unui formator din program. Aceste provocări se regăsesc sub forma activităţilor din program.

Astfel, în program tinerii nu concurează unul împotriva celuilalt, ci doar cu ei înșiși, ca toate dificultățile surmontate de ei, în timpul programului, să-i ajute să-și cunoască calitățile și să învețe noi abilități. Pentru a îşi atinge scopul, participanții trebuie să aiba în primul rând, determinare și perseverență. Depășindu-se pe sine și depășindu-și așteptările proprii este una din marile recompense ale persoanei înscrise în program.

Impactul programului asupra tinerilor finalizatori ai programului Award se poate vedea prin creșterea prezenței tinerilor la orele de curs din sistemele de învățământ, a dedicării studiului și ridicarea nivelului de reușita școlară. Programul cultiva abilități precum leadership, lucru în echipa și colaborare, flexibilitate, rezvolvare de probleme, negociere și influențare, comunicare. Totodată creșterea implicării in activități voluntare și comunitare, precum și a participării tinerilor în viața socială, politică a comunității din care fac parte. La final, tinerii finalizatori ai programului Award obțin de asemenea și o acreditare internaționala pentru progresul avut în timpul parcurgerii unui program de educație non-formală.

Formarea Liderilor Award a fost un real success iar cele doua zile de curs au fost pline de informații și activități interactive. Membrii noștrii au devenit Lider certificați, au aflat care este structura și secțiunile programului Award, care sunt obiectivele de dezvoltare ale tinerilor, au învățat despre diferite metode de mentorare a participanților înscriși în programul Award și cum pot fi ele livrate și în cadrul asociației noastre!

Pentru mai multe informații despre program, tabăra sau asociație, puteți scrie la următoarea adresă de e-mail: veres_robert@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.