ANAF a intensificat controalele la frontieră

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Vămilor, a intensificat în perioada 24 – 27 iulie controalele la frontieră, controalele în trafic, piețe, târguri și oboare, în vederea combaterii comerțului ilegal cu țigarete, produse cu regim special sau care pot aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală și traficului de droguri.

În urma acestor controale, efectuate de echipe mobile și echipe canine din cadrul Direcției Generale a Vămilor, alături de inspectori vamali din cadrul direcțiilor regionale vamale: București, Brașov, Craiova, Cluj, Galați, Iași, Timișoara, au fost întocmite 50 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, au fost aplicate amenzi în valoare totalã de 325.490 lei și a fost înaintată o sesizare penală.

Au fost confiscate 269.520 bucăți țigarete, 415 litri alcool, 4 autoturisme și alte bunuri în valoare de 28.622 de lei.

De asemenea, au fost reținute 41.199 de articole susceptibile de a încălca drepturi de proprietate intelectuală, în valoare de peste 130.000 de euro.

Printre categoriile de mărfuri reținute se numără articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și cosmetice, sub suspiciunea de piratare a mai multor mărci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.