Contrabandist, plasat sub control judiciar. Prins cu 16 saci cu țigări

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Cristian Foriș, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

La data de 21 iulie, în jurul orei 00.10, polițiștii au identificat pe un drum agricol de pe raza comunei Petreşti, autoturismul marca Volswagen Passat cu numărul de înmatriculare SM 91 FFF, care a fost abandonat cu uşile închise lângă un lan de porumb. Au fost efectuate verificări în zona limitrofă autoturismului pentru identificarea conducătorului auto, inclusiv prin semnale acustice şi sonore emise de pe staţia radio din dotarea autoturismului de serviciu, dar șoferul nu s-a prezentat la autoturism pentru identificare şi control. La examinarea exterioara a autoturismului poliţiştii au constatat că bancheta din spate a autoturismului era rabatată iar în interior se aflau mai mulţi saci din rafie în care părea că sunt ambalate ţigarete, sacii fiind acoperiţi cu pături.

În baza ordonanţei de percheziţie, în interiorul autoturismului au fost identificaţi 16 saci de rafie de culoare albă plini cu ţigări şi alte 4 colete cu ţigări lipite cu bandă adezivă.

În urma inventarierii cantităţii de ţigarete găsite în autoturism s-a stabilit cantitatea totală de 200.180 fire ţigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă. Prejudiciul aproximativ este în cuantum de 100.090 lei.

În cauză inculpatul a transportat cu autoturismul personal ţigările de provenienţă Ucraina, pe DN 19 Satu Mare – Bihor, cu intenţia de a le plasa sau comercializa către alte persoane.

La instrumentarea dosarului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Carei care au efectuat acte de urmărire penală sub supravegherea procurorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.