Caravana TIFF ajunge pentru a treia oară la Satu Mare

Timp de trei zile, între 28 și 30 iulie, municipiul Satu Mare redevine destinația preferată a pasionaților de film care vor putea urmări trei pelicule recent premiate în festivaluri și șase dintre cele mai bune scurtmetraje românești noi, toate selectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Publicul va avea ocazia să vadă documentarul „Planeta Petrila”, distins cu Premiul Publicului Cinepub la TIFF, „Povestea iubirii”, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume, filmată parțial în Transilvania, și „Cu inima curate”, propunerea Ungariei la Oscar, anul acesta.

Filmele din program vor fi proiectate pe un ecran imens, în fiecare seară de la ora 21.30, iar intrarea este liberă. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În continuare vă prezentăm programul proiecțiilor:

Piața 25 Octombrie, ora 21.30:

Vineri, 28 iulie

Offstage (r. Andrei Huțuleac, 25’)
Sechestrați fără voie (r. Tudor Botezatu, 8’)
Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80’
Filmul prezintă încercarea unui fost miner devenit artist şi activist din Petrila, un oraş minier din Transilvania, de a se folosi de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale. Trailer: https://youtu.be/0mpMHKZCNuc

Sâmbătă, 29 iulie

Broken (r. Alex Mironescu, 11’)
Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu) | Franța, Canada, România, SUA, 134’ Trailer: https://youtu.be/3cP87XFDOWw
În New York-ul secolului 21, Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. Adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de colegul ei de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi, totuși… Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Duminică, 30 iulie

Prima noapte (r. Andrei Tănase, 17’)
Când afară ninge (r. Conrad Mericoffer, 12’)
Cu inima curată / Tiszta szívvel (r. Attila Till) | Ungaria, 105’ Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=4vUk1v6jEgk
Propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2017, filmul este o comedie de acţiune despre trei tineri cu handicap. Ei trăiesc într-o clinică adaptată la nevoile lor speciale, dar nu sunt mulțumiți de viața lor… Vor aventură, prin urmare, se pun în serviciul mafiei locale.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei municipiului Satu Mare, Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” și este susținut de Staropramen, UPC, Romgaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.