Un sătmărean, militar în armata SUA. Despre cine este vorba (Foto&video)

Un militar originar din Satu Mare, Bogdan Băițan, s-a înrolat în US Army, armata Statelor Unite ale Americii (SUA). Acesta și-a spus povestea pentru www.hotnews.ro.

Bogdan are 37 de ani, și aproape 4 ani de zile a fost militar în Armata României, până cand unitatea în care lucra a fost desființată, el fiind disponibilizat.

Neavând de ales a plecat să-și caute un rost în strănătate, lucrând un timp în Franța și, în cele din urmă, a ajuns în America. În 2013 s-a înrolat ca soldat în US Army. În prezent este staționat în Germania, în Regimentul 2 Cavalerie.

Bogdan Băițan e specialist operator pe aruncătorul de grenade de pe blindatele Stryker.

„Mă numesc Bogdan Băițan, am 37 de ani, sunt din Satu Mare. Sunt soldat specialist în armata Americană, operator aruncător de grenade automat pe vehiculele Stryker. Acuma am venit pentru prima oară în România ca soldat în armata Americană … O perioadă am lucrat ca militar angajat cu contract în Armata României, aproximativ 4 ani de zile, până ce a venit ordinul pe unitate de închidere și am fost disponibilizat. După disponibilizare, am mai mers și eu prin Europa, am căutat de lucru. Prin Franța am lucrat o perioadă, iar după aproximativ șase ani de zile am emigrat în Statele Unite ale Americii”, spune Bogdan Băițan.

Sursa foto&video: www.hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.