Tânăr reținut pentru 24 de ore. Ce ascundea în mașină

Un tânăr de 25 de ani bănuit de contrabandă cu țigări a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii careieni.

În cursul acestei zile, 21 iulie, în jurul orei 00.10, când a văzut mașina Poliției pe DN 19, între localităţile Petreşti şi Pişcolt, un șofer a virat pe un drum comunal, unde a şi abandonat autoturismul.

Din primele verificări, s-a constat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Carei.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au găsit în interiorul acestuia ţigări ambalate în 16 saci şi 4 baxuri, rezultând la inventariere cantitatea de 200.180 de fire de ţigarete, de diferite mărci de provenienţă ucraineană, a căror valoare aproximativă este de 10.000 de lei.

Cele 10.009 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

În scurt timp, a fost identificat conducătorul autoturismului ca fiind un tânăr de 25 ani din Lazuri.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate contrabandei.

Faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.