Parada cavalerilor în centrul Sătmarului (Galerie foto&video)

Cavaleri, doamne și domnițe „au invadat” astăzi, 21 iulie, centrul municipiului Satu Mare. Parada a fost ca un preludiu la Festivalul MedievArtFest, eveniment ce se desfășoară în acest week-end în orașul Ardud.

Cavalerii, frumos îmbrăcați în straie medievale, înarmați cu lănci și săbii, dar și doamne și domnițe frumoase, și-au dat întâlnire în fața Catedralei romano-catolice din Satu Mare.

În jurul orei 14.00, coloana de cavaleri a pornit în jurul Parcului Central, iar apoi s-au îndreptat spre Pasajul „Corneliu Coposu”.

Suita de cavaleri, doamne și domnițe au făcut un mic popas în groapa din fața Magazinului „Someșul”, iar apoi au pornit spre Cetatea din Ardud.

MedievArtFest Ardud are ca invitați, alături de Garda Cetății Deva, Ordinul Cavalerilor Lup, Ordinul Cavalerilor din Carpați, Scutierii de Muhlbach, Garda de Mureș, Străjerii Cetății Nemțu, Lăncierii Cetății Ardud, Stegarii ArtGotica Sibiu, Stegarii de Mureș, Terra Alba, Nomen est Omen, Corbu și zburătorii, Bucovina și Lupii de Foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.