Fost viceprimar, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a nouă foști și actuali aleși locali. Printre aceștia se află și fostul viceprimar din Prumbești, Karasz Endre, în prezent consilier local.

„În calitate de consilier local, a votat în favoarea adoptării Hotarârii Consiliului Local prin care s-a alocat din bugetul local suma de 15.000 Lei pentru Asociatia Crescătorilor de Bovine din comuna Porumbești, persoană juridică de drept privat al cărei asociat fondator și președinte este persoana evaluată.

Totodata, a votat în favoarea adoptării Hotarârii Consiliului Local Porumbești de revocare a primei Hotarâri, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze ca Asociația Crescătorilor de Bovine din comuna Porumbești ar putea beneficia de pe urma adoptării celei dintâi Hotarâri (fapt care s-a concretizat, întrucât de la bugetul local s-a alocat Asociației suma de 15.000 Lei), ori ca Hotarârea Consiliului Local de revocare ar putea duce la/ influența realizarea unui avantaj/ dezavantaj pentru respectiva asociație.

Astfel, persoana evaluata a încălcat dispozitiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/ 2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2011 și cu dispozitiile art. 75, lit. b)si f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”, se arată în documentul ANI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.