Aproape 100 de căsătorii programate în luna august în municipiul Satu Mare

Luna august este una dintre cele mai aglomerate perioade din punct de vedere al oficierii căsătoriilor civile. Cu toate că, în zilele de sâmbătă se oficiază cele mai multe căsătorii, la Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, cetățenii pot solicita oficierea căsătoriilor și în zilele de luni, miercuri, joi, vineri, şi duminică conform intervalului orar stabilit în acest scop.

Programarea căsătoriilor se poate face și de la distanţă accesând site-ul Primăriei municipiului Satu Mare, secțiunea rezervare căsătorii http://www.satu-mare.ro/nuna/.

Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români. Pentru căsătoria cu un cetățean străin, sau între cetățeni străini, persoanele în cauză sunt rugate să se adreseze ofițerului de stare civilă de la ghișeu.

De asemenea, pentru rezervările la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor, cetățenii se pot prezenta la ghișeu zilnic între orele 08.00 și 11.00; 12.00 și 16.30, iar în zilele de joi până la 18.30.

Pentru luna august, până miercuri, 19 iulie au fost programate un număr de 89 de căsătorii.

Taxa percepută, pentru oficierea căsătoriilor în afara sediului primăriei conform Hotărârii nr. 259/15.12.2016 privind valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora precum şi amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, în anul 2017, este 500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.