Un TIR-ist a făcut ravagii în centrul Sătmarului. Șoferul, prins cu ajutorul unui taximetrist

Un tânăr de 19 ani a ajutat polițiștii pentru prinderea unui șofer de TIR care a făcut ravagii pe strada 1 Decembrie 1918 din Satu Mare. Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, în data de 13 iulie.

Pentru conduita adoptată și pentru promovarea actelor de acest gen, tânărul a fost invitat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție, unde a fost felicitat de conducerea unității și de președintele Consiliului Teritorial al Corpului Național al Polițiștilor.

Fiind martor la ravagiile făcute de TIR-ist, tânărul a intervenit în sprijinul Poliției. În timp ce se afla în timpul programului de lucru ca și taximetrist, a urmărit un TIR, concomitent cu apelarea Serviciul Apeluri de Urgență 112, care după ce a provocat distrugeri în lanț pe strada 1 Decembrie și-a continuat drumul spre ieșirea din oraș.

În fapt, un bărbat de 35 de ani din Serbia, conducând un autotractor cu semiremorcă pe strada 1 Decembrie, dinspre Piaţa Libertăţii spre strada Vasile Lucaciu, în zona de acţiune a indicatorului „Interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3.5 tone”, efectuând o manevră de întoarcere fără să se asigure corespunzător, a acostat cu semiremorca cablurile de fibră optică ale MAI care la rândul lor au antrenat în cădere şi au smuls ţeava de gaz de la un imobil situat pe strada 1 Decembrie, precum şi jgheaburile pentru scurgerea apei pluviale ale aceluiași imobil.

Șoferul vinovat de producerea evenimentului, a părăsit locul faptei, dar a fost reperat de polițiștii rutieri sătmăreni la ieșirea din localitatea Ciuperceni, cu ajutorul tânărului care s-a deplasat în urma lui.

După interceptare, cel de la volanul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au luat faţă de acesta măsura sancţionării contravenţionale .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.